Bekijk mijn blog voor actueel (fiscaal) nieuws en handige weetjes

Over mij

Mijn naam is Jan Voortwist, sinds eind 2018 getrouwd met Anne en sinds eind 2017 wonen we in Hilversum. Mijn grote passie is muziek, een passie die ik deel met Anne. We bezoeken vaak concerten en festivals (nu helaas iets minder), maar ik maak zelf ook muziek en speel gitaar in de band Photo Morgana. Ik heb de opleiding tot Register Belastingadviseur met succes doorlopen, maar heb in een verder verleden ook HBO Financieel Management gestudeerd, waar ik veel heb geleerd over boekhouden, management en recht. Daarna heb ik een post-hbo controllersopleiding gevolgd.

Doordat ik al sinds mijn 16e in allerlei bands speel en heb gespeeld, heb ik vaak opgetreden (en nog steeds met enige regelmaat) en heb ik ook als muzikant ook vaak te maken met de (fiscale) wetgeving waar muzikanten en kunstenaars mee te maken krijgen. Sterker nog: de scriptie die ik voor mijn opleiding tot Register Belastingadviseur moest schrijven ging over artiesten en de belastingzaken waar zij mee te maken krijgen in binnen- en buitenland. Ik kan daarom ook adviseren bij bijvoorbeeld de omgang met de artiestenregeling of de keuze voor de meest geschikte ondernemingsvorm. Ook wanneer er artiesten worden ingehuurd en je al dan niet als inhoudingsplichtige te maken krijgt met artiesten kan ik van dienst zijn.

Aan welke kant van het podium je ook staat, ik kan je helpen!

Ik ben tevens enkele jaren voorzitter van de VVE van mijn (voormalige) woning geweest en heb in die hoedanigheid veel ervaring opgedaan met het reilen en zeilen van een VVE.


Waar?

Ik ben gevestigd in Hilversum, maar mijn wortels liggen in Vinkeveen. Dat wil zeker niet zeggen dat ik aan deze plaatsen of regio's gebonden ben. Ook daarbuiten kom ik graag bij u langs, maar u bent natuurlijk ook bij mij welkom.

Foto credit linksboven: Tom Cornelissen

Foto credit rechtsonder: Marinus Wieten