Volg mijn Instagrampagina voor regelmatige updates en bespaartips

Wat kan ik voor u betekenen?

Als belastingadviseur heb ik gedegen en actuele kennis van Inkomstenbelasting (uiteraard ook voor de IB-ondernemer), Omzetbelasting (BTW), Schenk- en Erfbelasting, Vennootschapsbelasting, Loonbelasting en Kansspelbelasting. Door mijn achtergrond als financieel controller en all-round administrateur kan ik ook van dienst zijn bij het opzetten, inrichten en voeren van de administratie.

Ik heb diepere kennis van de speciale fiscale regelingen waar muzikanten en kunstenaars mee te maken hebben en omdat ik zelf ook muzikant ben in mijn vrije tijd (zie pagina Over mij) spreek ik hun "taal".

Door mijn jarenlange ervaring in zowel de commerciële- als publieke culturele sector kan ik ook van dienst zijn bij uw stichting of subsidieaanvragen/verantwoordingen.

 

Mijn werkwijze

Mijn cliënten bepalen geheel zelf in welke mate ik hen ondersteun en hoeveel ik ze "meeneem" in hun eigen aangifte of administratie. Ben je alleen benieuwd naar wat je moet betalen of terugkrijgt, ik zorg ervoor dat je niet te veel betaalt (of te weinig terugkrijgt...). Wil je precies weten hoe bepaalde financiële aspecten doorwerken in jouw aangifte, dan kan ik je helder uitleggen waarom iets zo is.

Ook wanneer het gaat om het doen van administratie is er veel mogelijk. Alle bonnetjes mogen in de "schoenendoos" bij mij worden afgeleverd (al dan niet digitaal) en ik zorg dan dat alles netjes gesorteerd wordt en wordt geboekt in jouw administratie. Maar als je dat liever zelf doet en mij alleen periodiek wilt laten meekijken is dat ook in orde.

 

Digitale ondersteuning

Voor het doen van belastingaangiftes werk ik met Exact Fiscaal Gemak. Vanuit deze software kan ik aangiftes direct indienen bij de Belastingdienst. Met behulp van deze software kan ik ook heldere en prettig vormgegeven jaarrekeningen en rapportages maken.

Voor zelfstandig ondernemers werk ik met Exact Online Boekhouden en Exact Salaris. Met deze software kan jij zelf je administratie doen terwijl ik met je mee kan kijken, maar uiteraard kan ik het ook voor je doen zodat jij je volledig bezig kan houden met ondernemen. Als jij als ondernemer al met andere software werkt en daarmee wilt blijven werken, dan kan dat ook. Ik heb ervaring met de meest voorkomende boekhoudpakketten.

Bij mij kan je terecht voor deze diensten:

 • Aangifte Inkomstenbelasting (ook voor ondernemers)
 • Aangifte Inkomstenbelasting voor artiesten en beroepssporters
 • Aangifte Omzetbelasting
 • Aangifte Vennootschapsbelasting
 • Aangifte Schenkbelasting
 • Het opzetten en/of "regelen" van jouw zzp/freelance bedrijfsadministratie (dit kan uiteraard ook geheel online)
 • Administraties voor stichtingen
 • Hulp bij subsidieaanvragen
 • Advisering m.b.t. digitaliseren van jouw administratie
 • Advisering m.b.t. schenken en erven het het verzorgen van de desbetreffende aangifte Schenk- en Erfbelasting
 • Debiteuren- en crediteurenbeheer voor mkb
 • VVE administratie

Bent je geïnteresseerd geraakt of wil je (geheel vrijblijvend) kennismaken? Neem dan contact met mij op voor een offerte of meer informatie.